•

article?.title

Een van de realiteiten van het ouderschap is dat je veel was zal moeten draaien de eerste maanden (maar eigenlijk ook die eerste jaren). Want al die schattige kleertjes en lakens worden nu eenmaal razendsnel vuil. Welk wasmiddel gebruik je het best voor je baby en waarom? Je leest er hier alles over.


Wanneer moet je de babykleding wassen?

In kledij die je in winkels vindt, zitten allerlei hormoonverstorende stoffen die de huid van je jonge kindje kunnen irriteren. Daarom doe je er best aan om alle kleertjes voor het eerste gebruik altijd te wassen. Op deze manier ben je zeker dat de stoffen verwijderd worden en niet in contact kunnen komen met de huid van je baby. 


Tip: zorg ervoor dat je tegen 37 weken alle kledij en lakens gewassen hebt. Hierna zal je geen zin meer hebben om nog veel huishoudelijk werk uit te voeren en kan je kindje ook elke dag komen 🙂 


Welk wasmiddel om babykleertjes te wassen? 

Omdat de huid van een jong kindje nog erg dun is, is het belangrijk om hier tijdens de eerste jaren rekening mee te houden. Doordat de huid nog niet volgroeid is, kan deze nog niet zo goed schadelijke stoffen tegenhouden zoals een volwassene. 


Het wordt daarom door experts afgeraden om wasmiddelen met parfums te gebruiken en wasverzachter. Beter kies je voor een neutraal wasmiddel, liefst zonder parfum. Dus over welke producten spreken we dan specifiek? De meeste ouders verkiezen een vloeibaar wasmiddel, dus dat is waar we ons op zullen focussen in dit artikel. Welk product je uiteindelijk kiest, is uiteraard helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren. 


De beste natuurlijke wasmiddelen voor baby’s


Tijdens mijn zoektocht naar wasmiddelen, heb ik enkele populaire producten gevonden die geen parfums bevatten, hypoallergeen zijn en bovendien ook nog eens ecologisch. Het zijn ideale keuzes voor ouders die op zoek zijn naar natuurlijke producten om de kledij van hun kindjes mee te wassen. 



Het wasmiddel van Attitude is gemaakt uit plantaardige ingrediĂ«nten en is biologisch afbreekbaar. Dit wasmiddel bevat geen parfum en geen kleurstoffen en is geschikt voor de gevoelige huid. Het is een hypoallergeen wasmiddel, wat betekent dat de vochtbalans van de huid niet verstoord wordt bij gebruik van dit product.  


Het wasmiddel is zeer geconcentreerd, waardoor je niet veel nodig hebt per beurt. Dit wasmiddel is efficiĂ«nt qua reiniging, ook op 30 graden. Dit wasmiddel is zonder geur, wat het uitermate geschikt maakt voor je baby. 


Tip: Ben je ook op zoek naar een wasmiddel voor jouw was of lakens? Attitude heeft ook 100% ecologische wasmiddelen met enkele aromatische geuren in hun gamma: wildflowers, pear nectar en citrus zest


Verwante artikels